dimarts, 29 de març del 2011

Argentina

Argentina està situada en l'extrem sud de Sud Amèrica. És el vuitè país del món quant a extensió després de Rússia, Canada, Xina, EUA, Brasil, Austràlia i Índia. La seva superfície continental de 2.791.810 Km2 equival al 33% de la superfície d'Europa. Els seus extrems nord i sud estan separats per 3460 km.
El seu nom té com a origen el llatí "argentum", que significa plata. Els conqueridors espanyols van cridar a aquesta regió del món d'aquesta forma ja que creien que aquí es trobaven grans quantitats d'aquest mineral.
Entre moltes altres atraccions turístiques d'Argentina es troben les següent: Cataractes del Iguazú, Península Valdes; Parc Nacional Les Glaceres, Ciutat de Buenos Aires; Bariloche, Esteros del Iberá i la serralada dels Andes.

Els Alps

La serralada dels Andes és una cadena de muntanyes d'Amèrica del Sud comprès entre els 11° de latitud Nord i els 56° de latitud Sud, que travessa Argentina, Bolívia, Xile, Colòmbia, Equador, Perú i part de Veneçuela. L'altura mitjana aconsegueix els 4 mil metres, amb nombrosos punts que aconsegueixen els 6 mil metres. És la serralada més gran del continent americà i una de les més importants del món. Constitueix una enorme massa muntanyenca que discorre en adreça sud-nord, vorejant la costa de l'oceà Pacífic, al llarg de 7.500 km. En l'extrem meridional aquesta serralada mor a la illa dels Estats.

dimarts, 1 de març del 2011

Hèlsinki

La capital finlandesa, centre cultural, financer i econòmic del país, s'estén a través dels seus verds parcs i canals, que al costat dels forts vents marins, la plaça del mercat i les seves nombroses cafeteries a l'aire lliure fan d'Hèlsinki un lloc idoni per visitar a l'estiu. Els seus edificis d'escassa altura i la seva plaça vorejada d'arquitectura vuitcentista li donen un aire íntim propi de les petites poblacions.


Catedral de Hèlsinki, Finlandia


Hèlsinki posseeix nombrosos albergs econòmics en el centre, encara que en l'època estival també es pot acampar a l'aire lliure en sacs de dormir. El seu nucli urbà disposa de nombroses hamburgueseries, establiments especialitzats en kebabs i grills, però les cafeteries que es troben més al Sud o entorn de la plaça del mercat ofereixen menjars més sans. En els teatres les representacions s'efectuen en finlandès, així que és probable que es prefereixin l'òpera i el ballet, actuacions que no requereixen la comprensió de l' idioma. Hèlsinki també té amb una àmplia oferta de pubs i clubs pels més nocturns.